Найкраще застосування: Чехія пустить на металобрухт радянські системи ППО

Згідно з даними довідника Military Balance 2020 року, ЗРК перебуває на озброєнні армій Болгарії, Угорщини, Польщі, Словаччини та Чехії.

Любомир Метнар. Фото: РБК.

Міністерство оборони Чехії має намір закупити ізраїльські зенітні ракетні комплекси (ЗРК) Spyder для заміни радянських ЗРК 2К12 "Куб", що перебувають на озброєнні армії країни. Про це в п'ятницю повідомив глава чеського оборонного відомства Любомир Метнар на своїй офіційній сторінці в «Твіттері», передають Патріоти України.

«Необхідно замінити ЗРК 2К12 "Куб", термін служби якого становить більше 40 років. Сьогодні я поінформував уряд про намір вести переговори з Ізраїлем з постачання сучасної і перевіреної системи [протиповітряної оборони] Spyder», - повідомив Метнар. «ЗРК - один з ключових проектів модернізації збройних сил», - додав він.
Пізніше в інтерв'ю агентству ЧТК глава Міноборони підкреслив, що новий ракетний комплекс здатний діяти спільно з винищувачами, створюючи єдину систему захисту повітряного простору. За даними агентства, приблизна вартість операції складе близько 10 млрд крон (близько 435 млн доларів). Договір планується підписати на початку майбутнього року.
Комплекс 2К12 «Куб» був прийнятий на озброєння в кінці 1960-х років. Згідно з даними довідника Military Balance 2020 року, ЗРК перебуває на озброєнні армій Болгарії, Угорщини, Польщі, Словаччини та Чехії.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...