Найманцю "ДНР" повідомили про підозру у катуванні українських військових на Донеччині

Учаснику терористичної організації "ДНР" повідомлено про підозру в жорстокому поводженні з військовополоненими (ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора, передають Патріоти України.

За даними слідства, громадянин України, будучи учасником терористичної організації "ДНР", виконував завдання її ватажків. Підозрюваний жорстоко поводився з військовослужбовцями Нацгвардії та ЗСУ, які були захоплені у полон підрозділами Збройних Сил РФ під час бойових дій 24-25 серпня 2015 року в районі м. Іловайськ Донецької області.

Він застосовував тортури до українських воїнів: завдавав численних ударів руками, ногами і гумовим кийком, а також тривалий час утримував полонених в нелюдських умовах без належної медичної допомоги і харчування в одній з так званих в’язниць, облаштованій у захопленому бойовиками приміщенні Управління СБУ в Донецькій області, від серпня 2014 до лютого 2015 року.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваного в розшук. "Відповідно до статті 130 Женевської Конвенції про поводження з військовополоненими від 12 серпня 1949 року, статті 11 Додаткового протоколу до Женевських Конвенцій від 12 серпня 1949 року, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів від 8 червня 1977 року вказані дії є серйозними порушеннями міжнародного гуманітарного права", - наголошують в Офісі генпрокурора.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...