Не гребують нічим: Найманці Росії застосували сліпучі лазери проти ЗСУ на Донбасі (фото)

Збройні формування РФ застосували сліпучі лазери проти Збройних сил України біля Станиці Луганської. Як повідомляє "Укрінформ", про це заявили представники української місії при ОБСЄ під час засідання Форуму безпекового співробітництва 19 травня. Також було продемонстровано фото та карту-схему застосування таких лазерів окупантами, передають Патріоти України.

"10-16 травня українські військовослужбовці поблизу Станиці Луганської зіткнулися із застосуванням російськими збройними формуваннями потужного випромінювача світла. Це могли бути так звані сліпучі лазери російського виробництва", – заявили в українській делегації.

Дипломати наголосили, що застосування оптичного або оптоелектронного обладнання заборонено протоколом IV Конвенції про заборону або обмеження застосування конкретних видів звичайної зброї, які можуть вважатися такими, що завдають надмірних ушкоджень або мають невибіркову дію.

Стаття 1 протоколу IV цієї Конвенції забороняє "застосовувати лазерну зброю, спеціально призначену для використання у бойових діях виключно або в тому числі для того, щоб спричинити постійну сліпоту органам зору людини, яка не використовує оптичні пристрої, тобто незахищеним органам зору або органам зору, які мають пристрої для корекції зору".

Сторони-підписанти, у тому числі Росія, зобов’язалися не передавати таку зброю будь-якій державі або недержавному утворенню.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...