Наймолодшому бійцю - 20 років: Українські десантники розповіли, як штурмують російські окопи під Бахмутом (відео)

Українські бійці 80-ї ОДШБр показали, як штурмували російські позиції на Бахмутському напрямку на початку червня. Наймолодшому учаснику штурму - Миколі - всього 20 років, і це був його перший бойовий вихід, передають Патріоти України.

Про це зняли сюжет журналісти проєкту "Український свідок",опублікувавши його на своєму YouTube-каналі. Бойовий підрозділ вибрав для штурму досвітній час, це необхідно для безпеки наших захисників.

"Справа в тому, що це колишня позиція росіян, яку нам вдалося відбити. Тому противник добре знає координати, по яких можна бити артилерією. А отже, треба додатково себе убезпечити", – розповів старшина штурмової роти Віталій.Просування до позицій ворога відбувається вкрай акуратно та неквапливо. Іноді навіть 50 метрів доводиться долати близько доби.

Також своїм досвідом поділилися бойові медики бригади – Марія, Роман та Сергій. Їхня робота дуже важка, але є моменти, здатні залишити в душі цілу прірву.

"Коли привозять пораненими чи загиблими твоїх друзів або коли під час медевакуації вмирає важкий поранений. До цього ніколи не вдасться звикнути", – розповіла Марія.

Водночас її колега Сергій додав, що їм нема коли оплакувати всіх, хто загинув у героїчному бою. Але вони обов'язково пам'ятатимуть про кожного після перемоги.

"Принцип нашої роботи дуже простий: кожен поранений має бути доправлений додому живим. Ми постійно на зв'язку: поранених може не бути пів дня, а потім одночасно привозять десятьох", – пояснив медик.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...