Наймолодшому було 6 років: У М'янмі військовий режим заколотників під час акцій протесту вбив понад 40 дітей

За повідомленням правозахисної організації "Врятуй дітей", внаслідок протестів у М'янмі жертвами стали щонайменше 43 дітей, повідомляють Патріоти України з посиланням на ВВС та звіт правозахисної організації "Врятуй дітей"

В організації заявили, що країна Південно-Східної Азії опинилася у "жахливій ситуації", адже наймолодшій жертві, про яку відомо, було всього 6 років. За даними правозахисників, кількох із цих дітей убили в їхніх домівках.

Загалом місцева моніторингова група нараховує щонайменше 536 убитих за час протистоянь.

Передісторія:

  • Військові 1 лютого захопили владу у М’янмі та затримали лідерку країни, лауреатку Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі та інших лідерів держави. 14 лютого у великі міста М'янми заїхали колони бронетехніки та вантажівок з військовими.
  • Понад 100 людей загинули в суботу в результаті силового придушення протестів у М'янмі, таким чином 27 березня стало найкривавішим днем з початку протистояння між громадянами і військовими, що захопили владу.
  • Станом на 30 березня кількість загиблих протестувальників у М'янмі сягнула щонайменше 500 осіб.
  • Спецпосланниця генсекретаря ООН у М’янмі Крістін Шранер-Бургенер попередила, що у М’янмі, де стався держпереворот, зростає ймовірність громадянської війни.

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.