Найпотужніша бойова ракета України проходить черговий етап випробовувань (відео)

Сьогодні відбулись чергові стрільби, а загалом же вони триватимуть до кінця травня.

На Одещині тривають державні випробування вітчизняного ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун». Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, передають Патріоти України.

Сьогодні відбулись чергові стрільби, а загалом же вони триватимуть до кінця травня. Традиційно пуски здійснюються з Державного випробувального полігона Збройних Сил України «Алібей». Після прийняття на озброєння комплекс постачатимуть до Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Україна планує мати для крилатих ракет на озброєнні три платформи. Перша – це мобільні берегові комплекси, які тестуються зараз, друга – ракетні катери та корвети, третя платформа – авіаційні комплекси.

РК-360 МЦ – комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою Р-360 призначений для ураження та знищення бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіо-контрасних цілей, в простих і складних метеорологічних умовах у будь який час доби і року, при активній вогневій та радіоелектронній протидії противника.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...