"Найпростіша провокація - за зразком 1939 року": Військовий експерт розповів, як війська Путіна можуть атакувати ЗСУ

ІАрмія України здатна відбити повномасштабний наступ Росії, але не готова до підлих провокацій окупантів. Тому не можна виключати, що влітку країна-агресор може розв'язати «невелику війнушку», особливо у разі загрози повалення нинішнього режиму Кремля. Про це в коментарі виданню "Обозреватель"заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов, передають Патріоти України.

За його словами, «спусковим гачком» для президента РФ Володимира Путіна може стати загроза втрати влади. «Якщо він відчуватиме, що для збереження влади необхідна консолідація суспільства перед зовнішнім ворогом, я не виключаю, що він може влаштувати авантюру будь де на Донбасі, де „їх немає“. Там у нього розв'язані руки. Він може влаштувати невелику війнушку і тим самим сказати: треба терміново рятувати Донбас», — зазначив Жданов.

Свої плани Кремль, впевнений військовий експерт, здійснюватиме шляхом провокацій. «Найпростіша провокація — за зразком 1939 року. Перевдягання одного-двох підрозділів у форму ВСУ, особливо у тих місцях, де ми відвели війська, і атака своїх же позицій на камеру», — припустив Жданов.

«Але, на жаль, проти маленької провокації ми безсилі (…) До дрібних провокацій ми не готові, і це показує бойовий досвід. Вони можуть закидати наші позиції дистанційно встановлюваними мінами, наші бійці підриваються. Снайперські групи працюють. І якщо Росія поставить за мету — а я думаю, що така мета може виникнути, наприклад, у відповідь на навчання НАТО — вона може влаштувати нам розстріл. Виведе пару снайперських груп, покладе 5−6 наших бійців на одній позиції. Ми до цього не готові», — додав військовий експерт .

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...