Найрезонансніша спецоперація у ворожому тилу: ​Боєць, який залишився без ноги, розповів про викрадення із "ЛНР" Цемаха

Під час спецоперації із затримання Цемаха у Сніжному в червні від поранень загинув розвідник Олександр Колодяжний, ще одного учасника спецоперації лікарям вдалось врятувати.

Дмитро Гержан – крайній зліва, поруч із ним Олександр Колодяжний, загиблий під час операції із виведення Цемаха

Боєць, який дістав поранення під час операції з вивезення з ОРДЛО бойовика «ДНР» Володимира Цемаха, – це солдат 74-го окремого розвідувального батальйону ЗСУ, 47-річний киянин Дмитро Гержан із позивним «Тритон». Про це повідомляє проект Радіо Свобода Радіо Донбас.Реалії, зазначають Патріоти України.

Як відомо, в результаті спецоперації із затримання Цемаха у Сніжному в червні від поранень загинув розвідник Олександр Колодяжний.
«Тритон» каже, що саме Колодяжний напередодні розповів йому, що в районі Донецька вони спільно зі спецслужбами забиратимуть «подарунок», яким, власне, і виявився Цемах.
«Ми йшли за визначеним маршрутом, але натрапили на мінне поле. Саша йшов першим, хоча й прощупував все щупами, але все одно «зірвав» ПМН (протипіхотну міну – ред.). Я побіг, щоб допомогти йому, і сам підірвався. Одразу після поранення я перебував у свідомості – пам’ятаю навіть, як побачив свою відірвану стопу. Мене евакуювали у Курахове, Сашу – теж. Він був важкий, але якийсь час також був при свідомості», – розповів боєць.
Гержан на війну пішов добровольцем ще у 2014 році.
«У мобілізації мені тоді відмовили – у військоматі сказали, що загубили мою особисту справу. Але це не зупинило мене – я одразу ж пішов добровольцем у 5-й батальйон ДУК ПС», - каже боєць.
У добровольчому підрозділі Гержан пройшов багато найгарячіших точок війни, а контракт з 74-м орб солдат підписав майже рік тому.
Зараз «Тритон» проходить реабілітацію: вже має протез і звикає до нової металевої ноги.
Нагадаємо, влада Нідерландів намагалася запобігти передачі Росії свідка у справі про збитий Boeing 777 в небі над Донбасом Володимира Цемаха.

Зброя і гроші не допоможуть? У Німеччині заявили, що Україні треба мобілізувати 250 тисяч солдатів

вівторок, 23 квітень 2024, 9:59

Російські війська дійшли до населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області. Окрім допомоги та зброї, Україні необхідна екстрена мобілізація. Про це заявив військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. За його сл...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали: