Найщедрішими виявилися турки: Які подарунки прем'єр Шмигаль отримав у 2020-му році

Протягом 2020 року прем'єр-міністр України Денис Шмигаль отримав 30 подарунків державі. Про це з посиланням на департамент інформації та взаємодії з громадськістю секретаріату Кабінету міністрів повідомляють Патріоти України.

Найбільше подарунків вручили турецькі державні діячі. Наприклад, президент Туреччини передав Шмигалю фарфоровий кавовий сервіз, віце-президент — декоративний шолом, міністр оборони дзеркало на ланцюжку і тарілку, глава МЗС — кавовий сервіз, міністр промисловості і технологій — порцелянову глибоку тарілку з кришкою.

Окрім цього, він отримав дві краватки і чотки у футлярі від ділових кіл Туреччини та металеву декоративну тарілку від керівництва Ради міжнародних відносин країни.

Президент Швейцарської Конфедерації вручив українському прем'єру металевий футляр з кристалічною породою всередині, президент Польщі - ручку у шкіряному футлярі, посол Китаю порцелянову вазу, а посол Індії - книгу «The illustrated Mahabharata: the definitive guide to India’s greatest epic» (Ілюстрована Махабхарата: вичерпний путівник по величному епосу Індії).

Отримував Шмигаль подарунки і від українських держслужбовців, зокрема, керівників силових структур та обласних держадміністрацій. Серед них: книги, тарілки, ручки та інші сувеніри.

Крім того, міністр культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко вручив йому вовняний килимок, а Федерація єврейських громад України подарувала прем'єру книгу «Бабин Яр. Трагедія, історія, пам’ять 1941−2011» та фотоколекцію Меморіального центру Голокосту. Чи вручали Шмигалю у 2020 році нагородну зброю, у секретаріаті Кабміну не повідомили.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...