Найщиріші друзі вишукують фінансові резерви: У Литві штрафи за недотримання санкцій проти РФ передаватимуть на потреби України

Литва вирішила спрямувати штрафи, отримані за порушення міжнародних та національних санкцій, до Фонду співробітництва. Звідти кошти поступатимуть на відновлення України, пише LRT За відповідні зміни до законодавства проголосували 99 членів Сейму, ніхто не був проти й не утримався.

У згаданий фонд переказуватимуть кошти, отримані від штрафів та конфіскованого майна. Допомогу використовуватимуть лише на проєкти з відновлення України.Ця зміна у законодавстві чинна упродовж десятиліття - до січня 2034 року.

"Таким чином, мета Литви полягає в тому, щоб разом зробити внесок у відновлення України та продемонструвати тверду позицію щодо надання підтримки Україні перед російською агресією", - сказала заступниця міністра закордонних справ Литви Йовіта Нелюпшене.

За її словами, Литва самостійно, не чекаючи рішень Євросоюзу та світової спільноти, вживе заходів, які сприятимуть відновленню нашої держави.

Згідно з Кодексом про адміністративні правопорушення, порушення міжнародних санкцій або обмежувальних заходів, встановлених законодавством Литви, карається штрафом від 200 до шести тисяч євро.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...