Найсмачніше пюре: Шеф-кухар поділилась порадами, як зробити вашу картоплю ідеальною

Пюре - це дешева, смачна й дуже ситна страва. Шеф-кухар Мері-Френсіс Хек, яка працює на експериментальній кухні Bon Appetit, розповіла про дев'ять найкращих порад для приготування картоплі. Деякі з них можуть вас здивувати, передають Патріоти України.

Як пише Mirror, все починається з вибору картоплі - краще використовувати більше одного сорту. Для оптимальної консистенції спробуйте одночасно воскову картоплю та з високим вмістом крохмалю.

Далі переконайтесь, що добре вимили коренеплоди. Частки бруду у страві нікому не сподобаються. По-третє, не використовуйте окріп. Покладіть картоплю у холодну воду - завдяки поступовому нагріванню вона рівномірно звариться.

Також шеф-кухар радить солити воду та підтримувати стабільну температуру. Якщо картопля буде варитися на сильному вогні, то вона розпадеться. Перш ніж почати товкти, ретельно злийте воду.

Френсіс радить не економити на товкачці. Також можна перетирати через металеве ситечко. Правильний підбір інструментів зробить картоплю пухкою і без грудочок.

Крім того, вона рекомендує підігрівати молоко перед додаванням, завдяки цьому пюре буде теплим і гладким. Водночас масло має бути холодним. Вмішуйте його поступово для шовковистої текстури.

Поїхав добровольцем у 2022-му: Грузія заарештувала ексміністра оборони, який воював за Україну

середа, 14 травень 2025, 20:46

Тбіліський міський суд відправив під варту колишнього міністра оборони Грузії у 2004–2006 роках Іраклі Окруашвілі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на грузинську «Радіо Свободу». Окруашвілі звинуватили у невиконанні вимоги тимчасової с...

Це не Стефанчук: ЗМІ назвали чиновника з найбільшою зарплатою у Раді

середа, 14 травень 2025, 20:23

У 2024 році Заслужений юрист України Михайло Теплюк отримав найвищу зарплату серед працівників парламенту – 3,2 млн грн (тут і далі зарплати вказуються без відрахування податку та військового збору). Він обіймає посаду заступника керівника Апарату Верх...