Найстаріше підприємство Маріуполя, засноване у 19 столітті: Окупанти зруйнували Азовський судноремонтний завод (відео)

Росіяни руйнують все, не дивлячись на життя та історію. У Маріуполі окупанти знищили найстаріше підприємство Маріуполя – Азовський судноремонтний завод. Відео зруйнованих будівель заводу показала Маріупольська міська рада у своєму телеграм-каналі, передають Патріоти України.

"Заснований у 1886-му році. Зруйнований у 2022-му", – так підписали відео зруйнованого заводу у Маріуполі.

У 1886 році були збудовані механічні майстерні для будівництва морського порту у Зінцевій балці. Саме з цього часу рахується заснування Азовського заводу. Зазначається, що спершу побудували його, а вже потім порт та металургійні заводи.

"Ось так "русскій мір" залишає після себе руїну та смерть. Окупантам не потрібне наше місто та його люди. Їм потрібна лише територія та коридор до Криму. Цю дорогу вони будують на кістках десятків тисяч українців", – зазначили у повідомленні.

У Маріупольській міській раді підкреслили, що ніякого відновлення Маріуполя в окупації не буде. А відродження міста та підприємств можливе лише під українським прапором.

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...

Треба закрити небо: Пісторіус попросив Швейцарію передати Україні Patriot

середа, 8 травень 2024, 17:44

Німеччина виступила з ініціативою щодо зміцнення протиповітряної оборони України. Так, нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попросив свою швейцарську колегу Віолу Амхерд поставити Києву систему Patriot. Однак переговори явно не привели н...