"Найстрашніші миті у житті": Український чемпіон показав, що йому допомогло вирватися із окупації у Херсоні

Прославлений український стрибун у висоту Андрій Проценко розповів свою історію порятунку із окупованої Херсонщини. 34-річному легкоатлету допоміг його Instagram, повідомляють Патріоти України.

Проценко зізнався, що саме завдяки обліковому запису в соцмережах зміг перетнути блок-пост із російськими окупантами. "Коли ми їхали, із двадцяти блокпостів залишилися всього два. На одному з них у мене перевірили телефон. Я, звичайно, почистив його від листування, які могли викликати питання у росіян, багато що видалив, але залишився Instagram. Напевно, саме по ньому військовий зрозумів, що я легкоатлет. На щастя, мені це зіграло на руку. Він нас пропустив, ще й висловив надію на те, що ми скоро знову зможемо виступати", - цитує Проценка прес-служба ФЛАУ.

Спортсмен спочатку не планувався евакуюватися, оскільки село, в якому він жив, знаходиться далеко від Херсона і тому було відносно спокійним. "А за два тижні вже увійшли і до нас. Коли зайшли російські військові, навіть перші, стало зовсім не по собі. Ми почали переглядати різні групи, чати в телеграмі, в яких обговорювали шляхи виїзду. Спочатку вирішили доїхати до Херсона, хоча це було надзвичайно страшно. Їхали не швидше за 60 кілометрів на годину. Дорогою двічі зустрічали БТР у колонах і були змушені з'їжджати з дороги, щоб пропустити їх", – згадав Проценко.

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...