"Найстрашніший сон Путіна": Міжнародний експерт розповів, чому Росія боїться вступу України до НАТО

У Росії переконані, що Україна після вступу до НАТО перетвориться на добре озброєного сусіда, який до того ж негативно ставитиметься до РФ. Ба більше, глава Кремля Володимир Путін побоюється, що, вступивши до Альянсу, наша країна стане "небезпечнішою за НАТО", зазначають Патріоти України.

Як розповів у програмі "Україна з Тиграном Мартиросяном" на телеканалі "Україна 24" журналіст-міжнародник Іван Яковина, головна мета путінського режиму – повне знищення української держави. При цьому вступ до Північноатлантичного альянсу міг би стати єдиною надійною гарантією безпеки України.

Яковина зазначив, що членство України в НАТО могло б бути дуже корисним усьому світовому співтовариству, бо за цієї умови кардинальні зміни відбулися б і в самій Росії. А саме цього чекає Захід.

"Росія перестане бути небезпечним, злісним та ненадійним партнером, яким вона зараз є. Захід у цьому дуже зацікавлений. І стратегічно для Заходу було б дуже вигідно, щоб Україна вступила до НАТО", – сказав Яковина.

Він пояснив, що найбільше побоювання у сусіда викликає навіть не вступ України до НАТО, а те, що вона повністю буде оснащена натовською військовою інфраструктурою.

"Це найстрашніший сон Володимира Путіна, він цього найбільше боїться", – сказав Яковина.

Він також наголосив, що Росія вимагає не лише невступу України до НАТО, а й наполягає на тому, щоб на її території не будували нової військової інфраструктури.

"І НАТО могло б бути єдиною стовідсотковою гарантією безпеки України. Інших гарантій ніхто не дасть", – сказав журналіст.


"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...