"Найтяжчий удар утримує саме наша піхота": Офіцер описав тактику Росії на Покровському напрямку

В зоні відповідальності 15 бригади "Кара-Даг" війська РФ проводять активні штурмові дії в напрямку населених пунктів Селидове, Мирноград та Покровськ. Офіцер бригади Олександр Рясний розповів в ефірі телемарафону, що росіяни кидають всі зусилля на те, щоб зайняти максимально вигідне положення, відтіснити наші сили та закріпитися, передають Патріоти України

"Наразі до даних населених пунктів ми їх не підпустили, але, на жаль, місцями противник має успіх та просувається", - розповів він.

За словами військового, загарбники мають чисельну перевагу в людях, місцями - в десятикратному розмірі. Вони кидають в бій резерви, однак техніку використовують набагато менше, ніж раніше.

"Наприклад, на Запорізькому напрямку, де ми до цього утримували оборону. В основному йдуть штурмові дії малими піхотними групами, накатами, один за одним. Постійно тримаючи позиції під вогневим контролем за підтримки артилерії та авіації. Дуже активно працюють КАБами, закидаючи ними Селидове, Мирноград і Покровськ", - підкреслив Рясний.

Тактика російських окупантів дуже нагадує ту, яка застосовувалася на Бахмутському напрямку - значна чисельна перевага і велика кількість штурмових груп.

"Я не скажу, що вони добре підготовлені або добре оснащені, але їх дуже багато", - додав він.

Офіцер розповів, що на їх ділянці фронту окупанти задіяли безліч різноманітних мотострілецьких підрозділів та полків, які підтягнули з резервів. Також є підрозділи "ДНР", "Шторм-Z" і "Шторм-V". Проте, всі ці російські підрозділи діють за однією тактикою.

"Протягом двох тижнів, відколи наша бригада почала виконувати завдання на напрямку, принципової різниці ми не спостерігаємо. Всі вони діють однаково. Використовуючи техніку малих груп, маючи фактично GPS-трекер і точку, куди мають дійти, вони просто сунуться з різних сторін і напрямків. Намагаються закріпитись на вказаних командуванням ділянках. Вони йдуть та йдуть. Там, де отримують супротив, зупиняються, бо ми їх знищуємо. Тоді вони йдуть іншим шляхом", - пояснив Рясний.

За словами офіцера, російський наступ нагадує "безперервний потік, який важко зупинити".

"Зупиняємо в одному місці, він тече в інше. І так з усіх сторін. Намагаються знайти розриви в нашій обороні, якісь зони, щоб пролізти в тил", - зазначив він.

Військовий розповідає, що у російських окупантів спостерігаються проблеми зі зв’язком.

"Ми так розуміємо, що тут є дуже багато російських підрозділів і в них не дуже гарна взаємодія. Ми брали полонених, які навіть не розуміли, в якому напрямку рухалися, бо втрачали зв’язок зі своїми командирами та виходили на наші позиції", - розповів боєць.

Водночас він закликає не недооцінювати російські сили, оскільки ті розвивають і напрямок дронів, і FPV, і зв’язку.

"Противник дуже сильний, серйозний і дуже важко йому протистояти", - зазначив офіцер.

Для протидії навалі "м’ясних" штурмів і задля стримування противника, українські захисники використовують всі наявні сили та засоби. Зокрема, активно використовують інженерні загородження, проводять мінування, а також застосовують артилерію та авіацію.

"Найтяжчий удар утримує саме наша піхота, яка знаходиться на позиціях. Це люди, які героїчними зусиллями, безперервно відбивають штурми, фактично не маючи змоги ні змінитись, ні поспати. Піхота їх стримує, але насправді дуже важко, тому ми також, на жаль, маємо втрати. Ситуація дуже складна, проте Сили оборони продовжують стримувати ворога. Ми будемо це робити, як би важко не було", - підкреслив Рясний.

США можуть надати Україні далекобійні ракети? У Пентагоні пояснили свою позицію

четвер, 5 вересень 2024, 0:30

Політика США щодо обмежень на використання наданої ними зброї для ударів углиб російської території залишається незмінною. Про це на брифінгу у вівторок, 3 вересня, повідомив речник Пентагону, бригадний генерал Патрик Райдер, передають Патріоти України...

Стежив за будинком наміченої жертви за наказом ФСБ: ЗМІ назвали особу екснардепа, який готував замах на Гордона

середа, 4 вересень 2024, 23:25

До замаху на українського телеведучого Дмитра Гордона може бути причетним колишній народний депутат VII скликання від "Партії регіонів" Віталій Грушевський. Згідно з даними розслідування, група, до якої він, як підозрюють, входив, окрім замаху, готувал...