"Найвеличніший" тоді всім посміхався та кланявся: "Порошенко хотів ввести Зеленського в першу п’ятірку своєї партії в 2014-му", - ексгенпрокурор та екфанат "Кварталу" Луценко

Ігор Валерійович тоді платив за інше - щоб ногами дригати на "Плюсах", обкладати тих, на кого вкаже та вибудовувати офшорні схеми

Колишній президент Петро Порошенко у 2014-му році хотів ввести тодішнього шоу-мена Володимира Зеленського до першої п’ятірки своєї партії на парламентських виборах. Про це заявив колишній генпрокурор Юрій Луценко в інтерв’ю “Цензон.НЕТ“, зазначають Патріоти України.

“Одного разу я ще з ним бачився. Порошенко попросив його (Зеленського – ред.) привести в день голосування списки до Верховної Ради. Він дуже хотів його ввести в першу п’ятірку, – розповів Луценко.

Луценко пояснив, що за годину до з’їзду Зеленський прийшов до Порошенка в Адміністрацію президента, оскільки екс-президент на важку розмову зазвичай запрошував когось третього, спільного знайомого. Луценко уточнив, що того разу Порошенко запросив його.

Екс-генпрокурор зазначив, що коли зайшов у кабінет до Порошенка, той закінчував говорити телефоном. Він згадав, що там висіло кілька картин, на одній із яких, часів Віктора Януковича, стояв підпис “Карпати. Донбас”. Луценко пожартував, що така картина могла бути тільки у Януковича і коли вказав на неї Зеленському, вони разом посміялися.

“Петро ж заведений на своєму: “Вам тут смішно, а нам країну треба рятувати, Володю, треба всім разом”. Ну, Володя якось так відбивався. І каже: “Юрію Віталійовичу, врятуйте мене, я туди не хочу”. В принципі, абсолютно ясно, що він не міг там бути. Йому було запропоновано, він відмовився”, – розповів колишній гепрокурор.

Він додав, що наступного разу, коли зустрівся із Зеленським, уже був генпрокурором. За словами Луценка, той підійшов до нього з пропозицією зняти епізод “95 Кварталу” в кабінеті генпрокурора. Луценко відповів, що це крісло йому не належить, тому він не може дозволяти сидіти в ньому артистам.

“Одного разу у нас не пішла розмова. Потім вдома було так само приблизно. Не дуже дружня була розмова… і не ворожа, але просто…” – підсумував він.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...