Найвпливовіший осередок української діаспори в США закликав Зеленського зупинити репресії

UCCA нагадує лідерам України, що вибіркове, політично мотивоване правосуддя може завдати непоправної шкоди іміджу України перед міжнародною спільнотою.
Діаспора вступилася за Петра Порошенка. Фото: Еспресо ТБ.

Український конгресовий комітет Америки (UCCA), найбільше представництво американців українського походження, глибоко стурбований останніми ознаками вибіркового правосуддя в Україні і змушений засудити спроби української влади вести політично вмотивовані справи проти колишніх урядовців та лідерів громадянського суспільства України, включно з їх вираженим бажанням заарештувати колишнього президента Петра Порошенка перед політичним судовим процесом, повідомляють Патріоти України.

У липні 2019 року UCCA спільно з послами G7 Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великобританії та США нагадував президенту Зеленському, що закони про люстрацію, які набрали чинності після Революції Гідності, були обумовлені історичністю вимірів серйозних злочинів та нехтування своіми обов'язками президентом Януковичем.

На відміну від тієї епохи беззаконня, керівники держави та громадські лідери, яким сьогодні загрожують політичні призначенці президента Зеленського, забезпечували історичне відродження національної системи оборони України і змінили на краще економіку, яка скорочувалася після вторгнення Росії.

Замість того, щоб залишити країну вразливою до подальшого вторгнення з боку Росії, колишнім лідерам України вдалося переконати США забезпечити Україну летальною оборонною зброєю та відновити як Збройні Сили України, так і власне виробництво озброєння.

Якщо люстрація уряду Януковича була однією з вимог демонстрантів Євромайдану у 2013-14 роках, то сьогоднішній Україні потрібно зосередитись на русі країни вперед та на боротьбі з ворогом біля воріт, а не розривати країну політичною боротьбою чи роздмухуванням особистих образ.

UCCA нагадує лідерам України, що вибіркове, політично мотивоване правосуддя може завдати непоправної шкоди іміджу України перед міжнародною спільнотою. Замість того, щоб знищувати авторитет України серед своїх глобальних партнерів, керівництву України слід утримуватися від будь-яких спроб політизувати верховенство закону.

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...