Найвищий пілотаж не рятує від російських ракет: Знаменитий український пілот закликав передати Україні сучасні літаки

Серія американських літаків-винищувачів "Falcon" може надати Україні значну перевагу перед російським ворогом у небі. Вони мають потужні бортові радари, технологічне обладнання, а головне - ракети з активними головками самонаведення. Про це заявив льотчик 1-го класу, полковник ВПС ЗСУ Юрій Булавка, пише пресслужба оборонного відомства, передають Патріоти України.

Він закликав США забезпечити українських захисників винищувачами F-16, F-15 та F-18 на тлі військової агресії Росії (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця)."Мій друг і наставник – легендарний пілот-ас Олександр Оксанченко, загинув 25 лютого в небі Києва. Навіть вищий пілотаж високого рівня не врятує від ракет окупантів. Нам потрібні сучасніші літаки, щоб протистояти ворогові в повітрі", – пояснив пілот свою позицію, звертаючись до союзників.

Булавка зазначив, що у чинних військових пілотів України є план дій щодо максимально швидкого перенавчання пілотів та інженерно-авіаційного персоналу. "Для того, щоб швидко опанувати цю техніку, рішення потрібно приймати вже зараз, щоб не було запізно", – підкреслив він.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...