Найзатятіший адвокат України: Зеленський зустрівся з президентом Литви

Гітанас Науседа запросив Володимира Зеленського до Вільнюса, а він, у свою чергу, закликав литовців приєднатися до інвестиційного форуму, який відбудеться цієї осені в Маріуполі.

У неділю, 1 вересня, у Варшаві президент України Володимир Зеленський зустрівся з головою Литви Гітанасом Науседою під час заходів з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни. Про це йдеться на офіційному сайті президента України, передають Патріоти України.

Зустріч лідерів держав пройшла на другий день візиту Зеленського в Польщу. Вони обговорили рух України до Європи і президент запевнив, що країна має намір підтримувати запланований курс євроінтеграції.

Одним з питань, яке було підняте під час переговорів, стало співробітництво у сферах економіки та інвестування. Президенти відзначили, що взаємини країн зараз знаходяться на належному рівні. Була порушена тема альтернативної енергетики.

“Ми обрали цей курс і далі робити реформи. Ми зробимо їх не для Євросоюзу, а для себе. Проте вони збігаються з баченням ЄС”, – сказав Зеленський.

Литовські представники нагадали про заплановану у 2020 році Міжнародну конференцію з питань реформ в Україні, яка пройде в Литві. Також сторони обговорили важливість припинення війни на сході України в Нормандському форматі.

Науседа запросив Зеленського до Вільнюса, а він, у свою чергу, закликав литовців приєднатися до інвестиційного форуму, який відбудеться цієї осені в Маріуполі і зробити свій внесок у відновлення інфраструктури Донбасу.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...