"Найжорсткіша ТКГ на моїй пам'яті, дістали навіть Кравчука": Гармаш розповів про переговори у Мінську

Мінські переговори Тристоронньої контактної групи по Донбасу зайшли в глухий кут.

У середу, 25 листопада, відбулися чергові мінські переговори Тристоронньої контактної групи (ТКГ) по Донбасу. Прогресу досягти не вдалося. Про це написав на своїй сторінці в Facebook член української делегації журналіст Сергій Гармаш, передають Патріоти України.

"Вони дістали навіть всетерплячого, дипломатичного Кравчука!" - повідомив журналіст. За його даними, "каменем спотикання" стала так звана "дорожня карта" щодо виконання Мінських угод. Представники Росії категорично відмовлялися надавати свій варіант документа. Замість цього вони наполягали, щоб розглядалися варіанти "Л/ДНР", які навіть не є учасниками ТКГ. Київ, природно, не пішов на це.

За словами Гармаша, Росія, якби дійсно хотіла припинення конфлікту, подала б свою "дорожню карту". Її відмова говорить про те, що мета затії - легітимізувати "Л/ДНР" як сторону конфлікту. "Сьогодні на ТКГ це було особливо явно", - підкреслив Гармаш. Примітно, що делегація РФ аргументувала свою відмову подавати "дорожню карту" тим, що це буде втручання у внутрішні справи України.

Журналіст підкреслив, що для бойовиків "Л/ДНР" припинення війни також не є вигідним. "Поки вона йде, вони "міністри" і " повпреди ", а ким вони будуть у разі закінчення - дрібними клерками в Росії?" - пояснив він.

Різко висловився представник Києва і про ОБСЄ, яка повинна бути неупередженим посередником в переговорах. За словами Гармаша, представники міжнародної організації трактують в "московському ракурсі" Мінські угоди і всіляко потурають РФ і її маріонеткам. Зокрема вони ігнорували главу української делегації Кравчука, даючи слово не йому, а сепаратистам "Л/ДНР". "Україні доведеться міняти свою тактику переговорів в мінському процесі", - констатував Гармаш.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...