"Найжорстокіша м'ясорубка з початку війни": Названо три причини наступу окупантів на Бахмут

Армія Росії під Бахмутом Донецької області потрапила у "м'ясорубку". В окупантів є три причини, щоб продовжувати наступальні дії на цьому напрямку, незважаючи на серйозні втрати. Про це розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник в ефірі телемарафону на Youtube-каналі ТСН, передають Патріоти України.

Експерт пояснив важливість Бахмута для для росіян трьома моментами:

  • "Перший - суто політичний. Нагадаємо, що ця війна почалася з того, що росіяни визнали ці так звані недореспубліки, і їм треба рухатися вперед, виходити на адміністративні лінії області.
  • Другий момент - росіяни зазнали двох стратегічних дуже серйозних поразок у цій війні. Я маю на увазі блискучу Харківську операцію і не менш блискучу Херсонську. Їм треба показувати хоч якусь динаміку успіху, бо чим далі, тим для них буде гірше й гірше.
  • І є суто воєнний логістичний момент. На цю хвилину війна залишається на 95% війною артилерії, а 7-тонними вантажівками снарядів до передової не довозишся. Там є робочий залізничний вузол Дебальцеве. Від Бахмута до Дебальцевого всього 40 км. Така установка як HIMARS працює високоточними боєприпасами до 84 км. Отже, цей вузол є під дуже серйозною загрозою. Їм банально треба відсунути наші артилерійські позиції. Поки що, на мій погляд, не успішно".

Разом з тим, Черник охарактеризував бої за Бахмут як "найжорстокішу м'ясорубку, яка була з початку війни". "На мій погляд, там складається "маленький Верден", як 1916 року німці і французи під Верденом влаштували дуже серйозну м'ясорубку. І для росіян там складаються саме такі аспекти. Але не забуваємо, що людські ресурси в них ще доволі великі, до свого солдата вони ніколи не ставилися як до цінності. І ці "м'ясні хвилі" вони щодня нарощують", - розповів він.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

На концерті Кобзона місячний рекорд та масована утилізація артилерії ворога: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 27 квітня

субота, 27 квітень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.04.24 орієнтовно склали:

Масований наліт ударних БПЛА на Кубань: Атаковано два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром (відео)

субота, 27 квітень 2024, 7:59

У ніч на суботу за повідомленням російських джерел БПЛА атакували два нафтопереробні заводи, бітумний завод, військовий аеродром на Кубані та ряд інших об'єктів. . За повідомленням губернатора Краснодарського краю РФ Веніаміна Кондратьєва, було придуш...