Найжорстокіші бої на всій лінії фронту: Forbes з посиланням на відомого на Заході військового експерта озвучив приголомшливі втрати росіян за час штурму Часового Яру

У Часовому Ярі тривають, ймовірно, найжорстокіші бої за територію, оскільки росіяни прагнуть розширити свої успіхи в одному з небагатьох місць, де вони взагалі просуваються вперед.

Як пише Forbes, наступ на Часів Яр коштував росіянам тисяч втрат. Йдеться приблизно про 99 000 російських солдатів в Часовому Ярі та в районі Часового Яру, повідомляють Патріоти України.

"Росія досягла певного прогресу на місці, але навіть це коштує величезних втрат", – сказав Мік Раян, генерал австралійської армії у відставці.

"Витративши стільки життів за таку малу вигоду, Росія, здається, згаяла свій останній шанс завдати вирішального удару Україні в цій війні", – додав Раян.

Російські сили просуваються вперед, зазнаючи величезних втрат у людях і техніці, водночас завдаючи значно менших втрат українським силам. За кожне захоплене росіянами місто чи навіть околицю вони ховають десятки тисяч своїх військових.

Як пише видання, ЗСУ, зокрема, допомогло те, що в середині квітня адміністрація президента США Джо Байдена знову почала постачати боєприпаси до України.

"Українській обороні допомогло й те, що внаслідок важких втрат російські полки та бригади слабшають. Це відбувається тому, що темпи втрат змушують Москву спішно відправляти на фронт нові війська без належного керівництва, підготовки та спорядження", – пише Forbes.

Як пояснює Раян, Росія не в змозі створити якісніші та більші сили, які б могли проводити більш масштабні наступальні операції.

"Українських солдатів, які захищають Часів Яр, це мало втішає. Вони ведуть бої квартал за кварталом, незалежно від ширшого стратегічного контексту. І в Часовому Ярі ймовірні більш жорстокі бої за територію, оскільки росіяни прагнуть розширити свої успіхи в одному з небагатьох місць, де вони взагалі просуваються вперед", – пише Forbes.

"Щось від цього отримає": Умланд заявив, що Китай зацікавлений у війні в Україні

понеділок, 8 липень 2024, 14:25

Війна Росії проти України є вигідною для Китаю, він хоче отримати для себе певні переваги. Судячи з того, як Пекін підтримує Москву в її агресії проти нашої держави, він явно зацікавлений в її продовженні. Про це в коментарі OBOZ.Talk сказав кандидат ...

"Це логічно": Орбан розповів, що думає Путін про перемовини та припинення вогню в Україні

понеділок, 8 липень 2024, 13:30

Російський диктатор Володимир Путін не висловив зацікавленості у припиненні вогню в Україні та проведенні перемовин. Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в інтерв’ю Роджеру Кьоппелю - головному редактору тижневика Die Weltwoch, передають...