Накачування зброєю триває: РФ збільшує кількість озброєння на аеродромі біля Гомеля (фото)

Директор незалежної консалтингової компанії Rochan Consulting і військовий експерт Конрад Музика опублікував у своєму Twitter супутникові знімки аеродрому "Зябрівка" у Гомельській області Білорусі.

На знімках вказані місця розташування російських ракетних систем С-400 "Тріумф" та імовірно оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер-М".

"Москва містить дивізіон С-400 з кількома ймовірними Панцирями й Іскандерами на базі з березня до квітня", — написав Музика в коментарях. Крім того, на знімках можна побачити десятки замаскованих танків та іншої військової техніки, а також радіолокатори підсвічування.

Як повідомляє Teleram-канал "Белорусский Гаюн", який відстежує переміщення військової техніки ЗС РФ, з квітня розташування військової техніки на території аеродрому суттєво не змінилося, проте систем С-400 побільшало на дві одиниці.

Учора 7 липня заступник начальника ГУ Генштабу ЗСУ Олексій Громов заявив, що ЗС РФ почали облаштовувати нові військові позиції у районі аеродрому "Зябрівка" Гомельської області. За словами Громова, за 60 км від Мінська російські військові розпочали будівництво ангарів для оперативно-тактичних комплексів "Іскандер-М".

Сі Цзіньпін заявив, що має намір працювати з Францією для "вирішення української кризи"

неділя, 5 травень 2024, 20:41

КНР має намір працювати з Францією та всім міжнародним співтовариством над пошуком шляхів "вирішення української кризи". Про це у своїй колонці для Le Figaro заявив лідер Китаю Сі Цзіньпін, передають Патріоти України. Як відомо, лідер Піднебесної прибу...

Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...