Нахабство - друге щастя? На тлі ковідних антирекордів у РФ Путін просить G20 визнати російську вакцину

Президент Росії Володимир Путін звернувся до країн Великої двадцятки (G20) з проханням про взаємне визнання національних сертифікатів про вакцинацію проти коронавірусу. Йдеться про російську вакцину "Супутник V", яку не визнає ні ВООЗ, ні регулятори США і ЄС, тому її використання не дозволено. Ефективність і безпека "Супутника V" вважаються недоведеними. Про це пише "Дождь", передають Патріоти України.

30 жовтня Путін по відеозв'язку звернувся до лідерів країн Великої двадцятки з тим, щоб держави визнали Російські QR-коди, що видаються тим, хто отримав щеплення російськими вакцинами.

"Супутник V" демонструє високу безпеку і ефективність проти COVID-19", - заявив президент РФ на саміті G20 і закликав виробити "механізми системного, оперативного оновлення вакцин на тлі мутації коронавірусу".

Зазначимо, що за минулу добу в Росії виявили 40 251 випадок зараження коронавірусом - це новий рекорд з початку пандемії. За цей же період померли 1 160 хворих. Вилікувалися 28 909 пацієнтів, повідомляє портал Стопкоронавірус. рф.

Найгірша ситуація в Москві, де за добу виявили 7 267 нових інфікованих. Також складна ситуація в Санкт-Петербурзі (+2 578) і в Московській області (+2 680).

Через зростання захворюваності з 30 жовтня по 7 листопада в країні тривають неробочі дні. Через святкування Дня народної єдності фактично неробочими будуть лише 3 дні – з 1 по 3 листопада. У цей період будуть відкриті тільки аптеки і магазини з товарами першої необхідності.

За словами Путіна, в регіонах з найскладнішою ситуацією неробочий період може початися раніше і тривати довше. Уряд закликав місцеву владу обмежити доступ до ресторанів, театрів та інших розважальних закладів.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...