"Налаштовані рішуче": Цзіньпін і Макрон обговорили війну в Україні на полях саміту G20

Лідер КНР Сі Цзіньпін провів зустріч з французьким колегою Еммануелем Макроном на полях саміту G20 на Балі. Китайський лідер Сі знову закликав до мирних переговорів та уникнув засудження Росії, повідомляє китайський державний мовник CCTV, передають Патріоти України.

"Сі наголосив, що позиція Китаю щодо кризи в Україні є чіткою та послідовною, виступив за припинення вогню, припинення війни та мирні переговори", – йдеться в повідомленні. Макрон за підсумками перемовин повідомив, що країни готові до співпраці задля припинення війни в Україні.

"Разом із президентом Сі Цзіньпіном ми закликаємо поважати територіальну цілісність та суверенітет України. Наслідки цього конфлікту виходять за межі європейських кордонів: ми їх подолаємо завдяки тісній координації між Францією та Китаєм", – зазначив він в Twitter.

Також, за словами французького лідера, "Франція та Китай налаштовані рішуче" щодо припинення ескалації та подолання наслідків війни в Україні.

"Можна погодитися, що в такій кількості...": Гетьман оцінив, чи зможуть росіяни захопити Харків

субота, 11 травень 2024, 9:14

Російські загарбники в прикордонній Курській області на сьогоднішній день зосередили до 70 тисяч військових. З такою кількістю їм буде нереально захопити Харків. Про це заявив в коментарі РБК-Україна майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман. За його словами, п...

Російські війська будуть у Дніпрі, Харкові, Кривому Розі? Український комбриг попередив про загрозу

субота, 11 травень 2024, 8:58

Якщо українські війська не битимуться за Костянтинівку та Дружківку на Донеччині, то через кілька тижнів російські війська будуть у Дніпрі, Харкові, Кривому Розі. Про це командир 92-ї окремої механізованої бригади полковник Павло Федосенко заявив у роз...