Належав російській компанії: У ВМС розповіли про знищений Повітряними силами пункт управління РФ на Кінбурській косі

11 березня 2024 року внаслідок успішного удару Повітряними силами ЗСУ в районі Кінбурської коси було знищено танкер під прапором РФ "Механік Погодін", який росіяни використовували як пункт управління, передають Патріоти України.

Джерело: пресслужба Військово-морських сил ЗСУ

Деталі: Наголошується, що його було ліквідовано згідно з нормами міжнародного гуманітарного права як законну військову ціль противника.

У ВМС роз'яснюють, що танкер "Механік Погодін" IMO № 9598397, належав російській компанії VEB - Leasing OJSC (Санкт-Петербург), яка була внесена до санкційного списку РНБО. Згідно з рішенням Херсонського окружного адміністративного суду у серпні 2018 року танкер "Механік Погодін" був заарештований і до літа 2023 року знаходився на території Херсонського морського порту. Після підриву росіянами дамби Каховської ГЕС танкер викинуло на берег Кінбурської коси, яку тимчасово контролюють окупанти.

В подальшому на згаданому судні противник розгорнув спостережний пост для ведення розвідки, а також засоби РЕБ. Загарбники періодично використовували судно як платформу для завдання ударів FPV-дронами по території Херсонської області.

Дослівно: "Слід зазначити, що судно, відповідає визначенню військового об’єкту згідно пункту 40 та підпункту с) пункту 60 Керівництва Сан-Ремо з міжнародного права, що застосовується до збройних конфліктів на морі. Танкер "Механік Погодін" був включений до системи РЕБ і збору розвідувальної інформації противника, а також систем спостереження, командування та зв'язку.

Отже знищення російського танкера "Механік Погодін" не лише завадило загарбникам у реалізації їхніх планів, а й було здійснено у повній відповідності до норм Міжнародного гуманітарного права".

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...