"Належить російському мільярдеру": Що відомо про компанію "Біолік", яка планує виробляти вакцину "Супутник V"

До 2013 року частиною компанії володіла родина Богатирьової. Тому у фармкомпанії "Біолік" завжди були вигідні державні замовлення.

Кум Путіна Віктор Медведчук заявив, що харківська фармакологічна компанія "Біолік" подала заявку на реєстрацію російської вакцини в Україні. Як пише у "Фейсбуці" блогер Антон Ходза, це може бути правдою, "адже ще 8 грудня 2020 року той же Медведчук (кум Путіна) заявляв, що компанія вже почала виробництво вакцини в Україні", передають Патріоти України.

"Тоді представники компанії цю інформацію спростували і сказали, що спочатку мають отримати реєстрацію. Судячи з усього, на реєстрацію вони подалися. Тепер все готове для продовження інформаційної кампанії. Реєстрація медпрепаратів триває в Україні кілька місяців. Тобто до весни буде мишача метушня під гаслом "Українська злочинна влада не дає зареєструвати чудодійну вакцину, яка має всіх врятувати". На цій темі проросійська шобла Медведчука їздитиме щонайменше до весни", - зазначає автор.

За його словами, основний елемент цієї інформаційної диверсії - харківська компанія "Біолік", яка займається вакцинами вже понад сто років. "Тепер це приватна компанія - акціонерне товариство. До 2013 року частиною компанії володіла родина Богатирьової. Тому у фармкомпанії "Біолік" завжди були вигідні державні замовлення. Але після скандалу з неякісними вакцинами син Богатирьової з компанії вийшов. "Біолік" згодом викупив російський мільярдер Віктор Харитонін. Його компанія "Фармстандарт" - один із виробників російської бормотухи "Супутник V". У 2018 році, щоб не потрапити під санкції, Харитонін формально продав свою частину акцій кіпрській прокладці, якою формально володіє його німецький партнер - Віктор Мартин. Але звичайно ж всі розуміють, що це фарс", - пише Ходза.

Він підкреслює, що харківську компанію контролюють росіяни, які зробили її частиною інформаційної операції проти України. Ходза закликав звернути увагу на "експертів", які дають ЗМІ коментарі в контексті російського наративу, зокрема директора ДУ "Інститут мікробіології та імунології ім. І.І. Мечникова НАМНУ" Валерія Мінухіна.

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...