Належить російському олігарху і другу Путіна: Печерський суд зняв арешт з ТРЦ Ocean Plaza

Печерський суд зняв арешт з будівлі столичного торгівельно-розважального центру Ocean Plaza. Його кінцевим бенефіціарним власником є російський олігарх Аркадій Ротенберг, інформують Патріоти України.

Відповідне рішення винесла суддя Печерського суду Світлана Гречана. Також вона зняла арешт з коштів на рахунках формального власника ТРЦ – ТОВ "ІС "Либідь".

З ТРЦ Ocean Plaza зняли арешт

Печерський суд зняв арешт з будівлі торговельно-розважального Ocean Plaza у Києві. Кінцевим бенефіціарним власником товариств, які ним управляють, є російський олігарх та друг Путіна Аркадій Ротенберг.

Окрім цього, суддя зняла арешт із 3 земельних ділянок та 15 квартир у Києві. За інформацією Офісу генпрокурора, Майно вартістю приблизно 350 мільйонів гривень передали в управління АРМА.

За інформацією слідства, низка товариств-власників здавали в оренду комерційні приміщення ТРЦ, а отримані кошти могли перераховувати кінцевому власнику ланцюгом фінансових операцій. Далі він використовував їх, зокрема, для роботи патронних заводів, які забезпечують боєприпасами російських солдатів.

"Встановлено, що вказані товариства безпосередньо сприяють військовій агресії проти України, беручи участь у фінансуванні виробництва та постачанні боєприпасів для збройних сил країни-агресора", – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за:

  • ухилення від сплати податків та відмивання коштів,
  • фінансування дій, спрямованих на повалення конституційного ладу чи зміну меж території України, в особливо великому розмірі, що призвело до тяжких наслідків

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...