Наляканий, що Путін усуне від влади: Військовий експерт розповів, чому Лукашенко може напасти на Україну

Білоруський "лідер" наляканий, що російський президент-диктатор Володимир Путін може усунути його від влади. Наразі узурпатор тримається за КДБ Білорусі. Нині ця структура відносно вільна від російського впливу. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов у ефірі національного телемарафону.

За його словами, Лукашенка лякає лише усунення від влади, яку він має в країні вже майже 28 років. "Це майже єдиний аргумент, який є на сьогоднішній день у Путіна, крім фізичної ліквідації. Тому Лукашенко шукає консенсус із суспільством, народним ополченням, мовляв, "якщо ви мене захистите, я гарантую, що ми не вступимо у війну з Україною", - наголосив експерт.

Жданов каже, що зараз всередині КДБ Білорусі навіть почалися чищення від проросійських офіцерів середньої та нижньої ланки. Їх звільняють під гаслом "дорогу молодою". "Насправді в оточенні Лукашенка мало лояльних до Росії силовиків. Його КДБ більш незалежно, тому він за нього і тримається", - пояснив військовий експерт.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...