Нам би так: На виборах президента Словаччини переміг великий друг України й найбільш послідовний антимосковський кандидат

Вибори у Словаччині завершилися о 22 годині за місцевим часом. Відразу після цього були оприлюднені результати екзит-полів.

Опозиційний кандидат Зузанна Чапутова отримає переконливу перемогу на президентських виборах у Словаччині, повідомляють Патріоти України з посиланням на словацьку Aktuality.sk.

Згідно результатам опитування агентства "Фокус", проведеного для телеканала Markíza, Зузана Чапутова отримала 55,2% голосів. За її опонента - висуванця партії влади SMER, віце-президента Єврокоміссії Мароша Шефчовича, віддали голоси 44,8% словаків.

Альтернативне дослідження, проведене MEDIA RTVS показує ще більш переконливу перемогу опозиціонерки - 60,5% проти 39,5%.

Нагадаємо, у першому турі за Зузанну Чапутову віддало голоси 40,57% виборців, за Шевчовича – 18,66%. І Чапутова, і Шевчович, вважаються в цілому дружніми до України політиками. Проте Чапутова більш однозначно виступає за надання європейської перспективи для Києва та за продовження санкцій проти РФ.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...