Нам би так: Трамп хоче роздати американцям до $1000 кожному для підтримки економіки

Президент США Дональд Трамп і міністр фінансів Стівен Мнучін запропонували виділити громадянам чеки на суму до $1000, для протидії економічній кризі. Про це вони заявили під час свого виступу 17 березня. Крім того, Трамп закликав громадян різного віку залишатися вдома і заявив, що не виключає введення обмежень на поїздки в деякі частини країни, повідомляють Патріоти України з посиланням на НВ.

Отримані кошти громадяни зможуть витратити на споживання товарів і послуг в період карантину. Таким чином уряд США розраховує влити в американську економіку мільярди доларів, в умовах економічної кризи.

Економіст Гарвардського університету Джейсон Фурман в коментарі ВВС зазначив, що такі заходи допоможуть людям заплатити за житло або не виходити на роботу без крайньої необхідності.

У той же час професор Каліфорнійського університету Габріель Цукман вважає, що в першу чергу уряд повинен надавати допомогу підприємствам, щоб уникнути масових звільнень і банкрутств компаній.

Під час кризи 2008 року в США прийняли закон про економічне стимулювання, який передбачав виплати кожному американцеві на суму близько $ 600. Таким чином американський уряд змогло простимулювати економіку на $ 100 млрд.

Нагадаємо, що за прогнозами рейтингового агентства S & P Global, раптовий збій в економіці, спричинений заходами щодо стримування пандемії коронавируса, спровокує глобальну рецесію в цьому році.

Батальйон "Хабарник" то не про фронт: Із законопроєкту про звільнення топ-корупціонерів від вироків в обмін на мобілізацію приберуть лише "верх". Більшість бубочок відмажуть, - Шабунін

четвер, 2 травень 2024, 9:05

Яку цінність для армії та перемоги являє собою, наприклад, Роман Насіров, знають лише творці законопроекту. Як і тому, чому гарному зможе навчити своїх нових начальників в ЗСУ​. Верховна Рада на своєму засіданні має намір проголосувати у другому читанн...

У Росії вночі зазнав удару черговий НПЗ

четвер, 2 травень 2024, 8:28

Влада краю пояснила вибухи атакою нібито українських безпілотників на завод та роботою ППО. . Місцеві мешканці спочатку повідомили про характерний звук двигунів безпілотників, а потім про три вибухи. Представники влади заявили, що три безпілотники н...