"Нам чогось не вистачає": Голова фракції "Слуга народу" Арахамія розповів, чому Україна досі не в НАТО (відео)

Глава фракції "Слуга народу" в парламенті Давид Арахамія вважає, що Україна досі не стала членом НАТО не тому, що "їй чогось не вистачає". А оскільки країни-учасниці не хочуть ухвалити політичне рішення про це. Такою глибокою думкою провідний політик монобільшості поділився в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Вступ до НАТО – це питання політичного характеру. Я не думаю, що нам чогось не вистачає з точки зору механізмів, протоколів або стандартів. Тому що були випадки, коли в НАТО приймали членів, які набагато далі з точки зору стандартизації були", – заявив нардеп.

За словами Арахамії, Україні ж для вступу в НАТО не вистачає трохи сміливості всіх країн-членів, оскільки вони ухвалюють це одноголосно.

Також "слуга" висловив переконання, що за бажання можна знайти й технічні причини, які пояснюють, чому Україна не готова до вступу в Північноатлантичний Альянс.

"Але якщо треба ухвалювати, то точно можна політично. Це більшою мірою залежить від політичної позиції, ніж від технічної, як нам намагалися говорити останні 5 років", – підкреслив Арахамія.

Як повідомляв OBOZREVATEL, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенбер заявив, що Україна, як і Грузія, зможе увійти до складу Альянсу, коли з цим погодяться всі країни, які є його членами.


Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...