"Нам головне - мінімізувати власні втрати": Згурець пояснив, чому війна на виснаження може працювати проти Росії

Попри те, що лінія оборони з противником має велику протяжність і відбувається висока інтенсивність бойових дій, просування росіян в Україні сповільнене. Про це в ефірі Espreso.TV розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express, військовий експерт Сергій Згурець, передають Патріоти України.

За словами експерта, військово-політичному керівництву слід переглянути підходи до оборони, особливо в питаннях мобілізації та підготовки бригад, а також вимоги до управління на рівні бригад і вище.

"Усе це лежить зараз на нашій військово-політичній верхівці, а військові на лінії фронту роблять свою роботу дуже добре", — зазначив експерт.

На його думку, внаслідок чудової роботи Сил оборони України, росіянам не принесла результатів обрана стратегія, яка передбачає війну на виснаження.

"Якщо подивимося на кількість знищених ворогів, ця логіка війни на виснаження насправді не працює на Російську Федерацію так, як вони очікували, тому що втрати противника зростають. Нам головне — мінімізувати власні втрати, а цю війну на виснаження максимально використати саме для виснаження ворогів", — зазначив Згурець.

Експерт додав, що відтермінування засідання формату "Рамштайн" пов'язане з внутрішніми політичними процесами у США, але ситуація не настільки критична, щоб панікувати.

"Лінія оборони утримується, а всі поточні виклики, сподіваюся, будуть вирішені з правильним для нас висновком", — підсумував Згурець.

Страхи зрадника збулись через 10 років: ЗСУ взяли в полон ватажка "Луганської гвардії", котрий вивісив російський прапор над ОДА 2014 роцку

субота, 19 жовтень 2024, 23:55

Один із найвідоміших луганських колаборантів, керівник бойового крила "Луганської гвардії" Герман Прокопів, імовірно, опинився в полоні Сил оборони України. Фото чоловіка опублікував Telegram-канал "Не чекай на мене з України", передають Патріоти Украї...

"Постійну небезпеку несуть так звані "мотоциклісти", які проривають нашу смугу фронту": Військовий розповів, що відбувається на

субота, 19 жовтень 2024, 22:40

Армія РФ на Вугледарському напрямку постійно змінює підхід в атаках із застосування техніки та м’ясні штурми. Окупанти удосконалюють тактику штурмів мотоциклетними та малими піхотними групами. Про це в ефірі телемарафону розповів заступник командира б...