"Нам необхідно виснажити противника": Наєв дав прогноз щодо контрнаступу ЗСУ і розповів, про які "буферні зони" розмріялися в РФ


Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв заявив, що основні дії Сил оборони України у 2023 році будуть спрямовані на стримування російських окупантів та недопущення захоплення нових територій України. За його словами, українська армія прагне виснажити ворога і завдати росіянам максимальних втрат у живій силі та техніці, передають Патріоти України.

У той же час генерал-лейтенант наголосив, що ВСУ необхідно продовжувати нарощувати бойовий потенціал для проведення успішних контрнаступальних дій. Про це Наєв розповів в інтерв'юРБК-Україна.

Наєв додав, що українські військовослужбовці також продовжують стабілізаційні заходи на деокупованих територіях нашої країни. Водночас військово-політичне командування країни-агресора РФ все ще мріє встановити контроль над усією територією України.

За словами генерал-лейтенанта, наразі основні зусилля ворог кидає на захоплення всієї території Донецької та Луганської областей. Однак надалі загарбники хочуть захопити нові території для створення так званих "буферних зон". Наєв пояснив, що таким чином війська РФ намагаються забезпечити утримання раніше окупованих територій України, які Кремль "приєднав" до Росії.

"Для виконання цих завдань та ефективного протистояння переважаючим силам противника – як кількісно, так і за оснащенню озброєнням – потрібно продовжити ведення активних оборонних дій Силами оборони, своєчасно проводити ротацію та відновлення їхніх підрозділів та частин. Крім того, треба продовжити роботу з підвищення бойових спроможностей Сил оборони України, створюючи нові частини та підрозділи, які складатимуть основу ударних угруповань", – розповів Наєв.

Також командувач Об'єднаних сил ЗСУ наголосив, що існуючі підрозділи Сил оборони необхідно озброювати та переоснащувати новітніми зразками зброї та військової техніки. При цьому йдеться як про зброю власного виробництва, так і військову допомогу країн-партнерів. Водночас Наєв зазначив, що потрібно активно проводити підготовку особового складу із залученням іноземних військових спеціалістів.

Говорячи про закінчення війни в Україні, Наєв заявив, що воно має передусім передбачати збереження територіальної цілісності України, а також створення умов для недопущення повторного нападу Росії.

"Особисто для мене закінченням війни є виконання державою-агресором умов, які містяться у запропонованій президентом України "формулі миру". Я впевнений, що виконання всіх десяти пунктів, відображених у цій формулі, надасть можливість не для тимчасового припинення вогню, а для створення умов, за яких Росія в майбутньому не зможе реалізувати свої плани", – заявив Наєв.

Генерал-лейтенант наголосив, що для закінчення війни необхідно посилити міжнародну ізоляцію Росії. За його словами, росіян необхідно позбавити впливових союзників, які зможуть надавати їм військову та економічну допомогу.

"Ми ніколи не віддаємо свого і це ворог повинен запам’ятати назавжди. Війна закінчиться не лише тоді, коли останній російський солдат покине нашу територію, а тоді, коли ворог зрозуміє, що людей, які хочуть жити у вільній державі, неможливо перемогти", – резюмував Наєв.

Підписав довіреність на іноземну громадянку: У СБУ заявили, що заступник голови Полтавської облради під виглядом відрядження літав купувати в Португалії нерухомість

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:53

Заступника голови Полтавської облради повідомили про підозру у зв'язку з виїздом за кордон України під час воєнного стану. Про це інформує Служба безпеки України, передають Патріоти України. За даними місцевого видання "Полтавщина", ідеться про Олега Б...

Один із пілотів збитого російського Ту-22МЗ загинув, пошуки ще одного тривають, - губернатор Ставропольського краю

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:44

Один із льотчиків збитого російського літака Ту-22МЗ загинув. Про це повідомив губернатор Ставропольського краю країни-агресора РФ Володимир Владимиров у Telegram, передають Патріоти України. "Отримано уточнені дані щодо інциденту з російським військов...