"Нам необхідний жорсткий порядок денний щодо Росії": Меркель оголосила про провал перемовин по Донбасу

Мінський процес виявився неефективним інструментом для відновлення територіальної цілісності та суверенітету України. Захід має сформувати єдиний порядок протистояння Росії, яка провокує розвиток гібридних конфліктів, заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель під час свого виступу у рамках Мюнхенської конференції з безпеки, передають Патріоти України.

За її словами, "Мінськ" міг використовуватися в якості дипломатичного інструменту, проте прогресу в цих домовленостях досягти так і не вдалося. "Коли мова йде про суверенітет і територіальну цілісність України, ми не досягли жодного прогресу останніми роками. Мінський процес - це дипломатичний інструмент, який може бути використаний, але він не був успішним", - сказала Меркель.

Також вона додала, що Заходу слід виробити чітку стратегію роботи з Росією. Західні держави готові співпрацювати з Москвою з певних питань, проте з іншого боку повинні бути чітко визначені аспекти, щодо яких існують розбіжності.

"Тому нам необхідний жорсткий порядок денний щодо Росії, спільний порядок денний. Ми повинні запропонувати співпрацю, з одного боку, але, з іншого боку, ми повинні чітко зрозуміти наші розбіжності. Я можу тільки погодитися з президентом США в питанні сильного ЄС. На жаль, це не те, що наразі робить Росія", - підкреслила Ангела Меркель.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...