"Нам треба, щоб вони його прикривали": Дикий пояснив, чому ЗСУ зараз не б'ють по Керченському мосту

Україна вже давно не била по незаконно збудованому росіянами Кримському мосту, оскільки в цьому зараз немає потреби. Зараз вигідніше використовувати переправу як приманку, заявив в інтервʼю "Укрінформу" ветеран АТО, екскомандир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий, передають Патріоти України.

"Нам треба, щоб вони його прикривали, а ми били по цим ЗРК. Ми використовуємо зараз Кримський міст, як приманку: знаємо, що тільки-но спалимо кілька їхніх ЗРК у Криму, вони гарантовано за два тижні привезуть туди нові. С-300 закінчились, пішли С-400, і навіть С-500. Ми фактично використовуємо Крим, як таку "велику м'ясорубку" для їхнього ППО. Бо Кримський міст священний. А все решта – "восемь тысяч двести верст пустоты", як співає їхній гурт "Акваріум", вибачте, уже хрін чим прикриєш. І тому у них палають оборонні заводи та енергетична інфраструктура. І це не буде послаблюватися, а лише посилюватися. Як виявилося, "санкції" від Малюка-Буданова набагато ефективніші, ніж санкції від Байдена", – зауважив він.

За його словами, "суперсилою" російських окупантів зараз можна вважати лише удари КАБами і ФАБама. Україна наразі немає засобів для протистояння цій загрозі.

"Вони не лише кошмарять цими КАБами та ФАБами фронтові й прикордонні міста, а й, у першу чергу, бʼють по позиціях. А це та зброя, яка може "винести" практично будь-яку нашу фортифікацію. І, на жаль, цих бомб у них багато", – додав він.

Проте, як зазначив Дикий, ця проблема є критичною, доки ми не отримали винищувачі F-16.

"Як тільки з’явиться бодай перша ескадрилья, а тим більше дві, літаків F-16, до яких у комплекті йдуть ракети повітря-повітря 100-кілометрового радіусу дії – проблему КАБів і ФАБів буде знято. Бо максимальна відстань їх запуску – 70 кілометрів. Вони, звісно, чудово розуміють, що їхній перевазі в повітрі залишилось місяць-два, і прагнуть використати цей час по максимуму", – пояснив ветеран.

Щодо дронів, то зараз стоїть тільки два питання: у кого більш тямущі інженери, і хто поставить більше пар робочих рук на конвеєр?

"По-першому виграємо ми, по-другому, поки що, вони. Але я ще раз наголошу, що перевага у них лише в повітряній компоненті. По ракетах, передусім", – сказав Дикий.

Так, по балістичних ракетах змін немає – росіяни виготовляють їх рівно стільки, скільки й до вторгнення 24 лютого. Проте крилаті ракети росіяни таки змогли поставити на конвеєр.

"По крилатих, зокрема Х-101… На жаль, вони таки зуміли "хашки" поставити на конвеєр. Якщо в дуже багатьох інших, скажімо, сферах для них критичними стали західні санкції, бо виявилося, наприклад, що в російському танкопромі останніх 20 років всі підшипники були німецькі, а всі приціли – французькі й так далі, то по Х-101 ці санкції не вдарили. Модель Х-101 була 100% радянською, і вони змогли це повністю поновити. Це наша велика тепер проблема", – продовжив ветеран АТО.

При цьому наголосив, що це більше "проблема тилу", яка на фронт не впливає.

"100 штук Х-100 на місяць… Навіть якби вони їх всі пустили на фронт – це просто взагалі ні про що. А от для тилу це інша історія. Для тилу це фактор. Тому вони саме так їх використовують – б’ють по енергетиці, по наших заводах, зокрема оборонних., б’ють по лікарнях. Оце якраз продовжиться. Вони розуміють, що в них немає ресурсу зламати нашу армію. Тому тепер ставка робиться зламати наш тил", – резюмував Євген Дикий.

Замість армії "світить" тюрма: СБУ затримала телеведучого "Плюсів", який разом зі спільниками ширив антидержавницьку пропаганду та закликав до збройного спротиву мобілізації

вівторок, 23 липень 2024, 23:55

Служба безпеки України затримала відомого провокатора, який закликав до збройного опору мобілізації, та його спільника, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу СБУ. . За даними джерел кількох українських ЗМІ, йдеться про колишнього теле...

Транзит до Криму важких озброєнь значно ускладнено: У ЗСУ підтвердили ураження останнього порому, що функціонував в Керченській протоці

вівторок, 23 липень 2024, 23:41

Як відомо, залізничний міст для перевезення важких вантажів, в тому числі військової техніки, після пошкодження 2022 року ворог намагається не використовувати через пошкодження конструкції. Українські військові завдали удару по російському залізничном...