"Нам відступати нікуди, позаду Москва": Кремль пригрозив розмістити ракети для обстрілу США у Венесуелі

Росія не бачить підстав для продовження консультацій з безпеки зі США, заявив у четвер заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков, передають Патріоти України.

За словами дипломата, який очолював російську делегацію на переговорах у Женеві, Вашингтон «фактично сказав ні» щодо ключових елементів проекту угод, запропонованих Москвою у грудні. Це відмова від розширення НАТО (включаючи прийняття Грузії та України), відведення інфраструктури блоку до кордонів 1997 року та нерозміщення наступальних озброєнь у небезпечній близькості від кордонів РФ.

«Американці хочуть запустити діалог з нами з якихось фрагментів ситуації у сфері безпеки і тим самим випустити пару російської позиції, скинути тиск, зняти напругу, а при цьому, прикриваючись діалогом з фрагментів, продовжувати процес геополітичного, військового освоєння нових територій», - заявив Рябков в інтерв'ю RTVI.
"Нам відступати нікуди, позаду Москва", - сказав він, додавши, що Росія "знайде альтернативи" і ніколи "не прогнеться" під тиском і шантажем. Одним із варіантів, як випливає зі слів Рябкова, може стати розміщення російських озброєнь у дружніх латиноамериканських країнах — наприклад, у Венесуелі. Сценарій, що повторює карибську кризу 1962 року, коли світ опинився на волосок від ядерної війни не виключений: все залежатиме від «дій американських колег», заявив Рябков.

У ГУР Міноборони розповіли про втрати окупантів після атаки на аеродром у Джанкої

четвер, 18 квітень 2024, 13:17

Унаслідок атаки ЗСУ на військовий аеродром у тимчасово окупованому Джанкої були знищені або уражені пускові установки ЗРК С-400, радіолокаційні станції, пункт управління засобами ППО, а також апаратура спостереження за повітряним простором. Про це пові...

На шкільному автобусі возив окупантів у Бєлгород: СБУ затримала мешканця Харківщини (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 13:02

Служба безпеки України затримала 59-річного мешканця селища Козача Лопань Харківської області, який під час окупації допомагав росіянам проводити ротацію, а також привозив їм зброю та боєприпаси. Про це СБУ повідомила у четвер, 18 квітня, передають Пат...