Намагається перебувати "під парасолькою" ППО: Жданов оцінив перспективи знищення Чорноморського флоту РФ

Україна в теорії може втопити Чорноморський флот РФ, однак на практиці сьогодні у ЗСУ немає необхідного озброєння. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Вони тримають свою ескадру за максимальною дальністю досяжності наших вогневих засобів. Сьогодні у нас це комплекс Harpoon з гарантованою дальністю до 300 км і комплекс "Нептун" (наш, вітчизняний) з гарантованою дальністю до 200 км. Вони тримають цю ескадру в нейтральних водах у Чорному морі на відстані понад 300 км, а наша авіація, на жаль, підібратися до них близько не може, тому що вони тримаються недалеко від нашого Криму і намагаються перебувати "під парасолькою" систем ППО, які перебувають на узбережжі півострова", - пояснив Жданов.

Експерт спрогнозував, що за першої можливості в України "погасити" ППО росіян в Криму, ЗСУ постараються потопити ескадру ЧФ РФ.

"Питання з Чорноморським флотом рано чи пізно нам доведеться вирішувати. Причому, вирішувати в односторонньому порядку в плані затоплення цього флоту. Тому що вони нам не дадуть спокою на Чорному морі, поки ми їх там не перетопимо", - додав він.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...