"Намагаються діяти дуже малими групами, по посадках": Експерт пояснив, чому окупанти активізувались на Торецькому і Вугледарському напрямках

Активізувавшись на Торецькому та Вугледарському напрямках, російські війська намагаються відтягнути резерви Сил оборони. Однак пріоритетом ворога залишається Покровський напрямок, на якому діє найчисельніше військове угрупування армії РФ "Центр", передають Патріоти України.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA розповів виконавчий директор Українського центру безпеки та співпраці Дмитро Жмайло. Він пояснив, що інші ділянки фронту росіяни промацують, щоб розпорошувати наші сили й змушувати нас постійно їх перекидати.

"Угрупування військ "Центр", яке штурмує Покровський напрямок, одне з найчисельніших. У бойових діях бере участь ледь не 100 тисяч, а усе угрупування загалом налічує ледь не 200 тисяч – з усіма силами логістики та усіма частинами. Тому Торецький та Вугледарський напрямок їм більшою мірою потрібні для відволікання, щоб ми остаточно кинули туди усі наші резерви", – зазначив фахівець.

За його словами, у Вугледарі росіяни частково, в деяких місцях, перерізали трасу Вугледар-Костянтинівка. "Не плутати з тією Костянтинівкою, що розташована в агломерації із Краматорськом і Слов’янськом. Ця дорога нібито виводить в тил до міста Вугледар, відповідно, і в тил наших військ, які тримають оборону на тому напрямку. Ворог хоче цим скористатися", – розповів Жмайло про задум окупантів.

Водночас він зазначив, що у Вугледарі є невелика за площею, але щільна міська забудова, яка перебуває на височині. Ворогу складно там працювати, оскільки вони – як на долоні для нашої артилерії.

"Тому вони намагаються діяти дуже малими групами, по посадках. Але завдяки вправності наших артилеристів ми втримуємо оборону міста", – зазначив Жмайло.

"Вони завжди говорять про Крим": Зловісний бумеранг війни накрив Росію, окупація Суджі має особливий вплив, - The Guardian

вівторок, 10 вересень 2024, 10:53

Суджа - українське місто, яке забуло про своє коріння. Як пише The Guardian, українська окупація міста Суджа в Курській області виглядає зловісним "бумерангом" путінської пропаганди. Доки Кремль стверджує, що повертає "исконно русские земли", ЗСУ взяли...

"Звіт надійшов": Білий дім направив до Конгресу секретну доповідь про стратегію війни в Україні, - Reuters

вівторок, 10 вересень 2024, 10:30

Адміністрація президента США Джо Байдена направила Конгресу секретну доповідь про свою стратегію війни в Україні. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Зазначається, це сталося після того, як у законі про допомогу на 61 млрд доларів, ухвален...