Намагаються не відставати від Штатів: Китай випробував гіперзвукову ракету, котра перед влученням у ціль облетіла земну кулю, - Financial Times

У серпні цього року Китай випробував свою гіперзвукову ракету, здатну нести ядерний боєзаряд. Розвідка США оцінювала прогрес КНР в розробці гіперзвукової зброї набагато нижче. Про це пише видання Financial Times з посиланням на 5 осіб, які знали про запуск, зазначають Патріоти України.

За даними ЗМІ, китайські військові запустили ракету, яка пролетіла через низькоорбітальний простір, обігнувши земну кулю, після чого знизилася для ураження цілі.

Троє людей, з якими говорили журналісти, відзначили, що ракета не потрапила в ціль, не долетівши близько 32 кілометрів. Двоє вказали, що Китай поки просунувся значно далі в розробці гіперзвукової зброї, ніж припускали в США.

Тейлор Фрейвел, експерт з політики Китаю в галузі ядерної зброї, який не знав про випробування, пояснив виданню, що такий апарат може допомогти Китаю "нейтралізувати" американські системи протиракетної оборони. За його словами, гіперзвукові апарати можуть маневрувати в польоті, що ускладнює їх відстеження і знищення.

Він також додав, що розробка такої ракети стане "дестабілізаційним фактором", але саме випробування ще не означає, що Пекін розгорне такі сили.

У Пентагоні не коментували запуску, але прессекретар Джон Кірбі заявив про стурбованість щодо Китаю: "Ми ясно дали зрозуміти, що стурбовані військовим потенціалом, який Китай продовжує розвивати, потенціалом, який тільки збільшує напруженість в регіоні і за його межами".

Представник посольства Китаю Лю Пенью заявив, що Китай завжди проводив військову політику "оборонного характеру", а розвиток озброєння КНР не націлений на якусь країну.

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...