Намагаються захопити Донбас і пробивають коридор до Криму: Окупанти продовжують наступ на Україну

Окупаційні війська РФ продовжують наступ на Україну. Ворожі сили намагаються встановити контроль над територіями Донецької та Луганської областей і зробити сухопутний коридор до окупованого Криму. Найбільше зусиль ворог зосередив на Слобожанському та Донецькому напрямках, передають Патріоти України.

Окупанти готують нові підрозділи для участі у війні проти української держави. Присутня загроза продовження нанесення ракетних і авіаційних ударів з території Білорусі. Про це заявив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник.

Під час свого брифінгу він розповів про те, що окупанти посилюють темпи свого наступу. Найбільше дій вони роблять на Слобожанському та Донецькому напрямках. При цьому вони готують і додаткові війська для продовження війни проти України.

"Ворог нарощує темпи проведення наступу. Практично у всіх напрямках ворог чинить активну вогневу дію. Найбільша активність - на Слобожанському та Донецькому напрямках. Окупант готує додаткові підрозділи для участі в бойових діях", - зазначив речник Міноборони.

Крім того, він розповів, що загарбники РФ реалізували 138 літакових вильотів. Як мінімум 38 з них виконані для ураження об'єктів у Харківській та Донецькій областях.

Також Олександр Мотузяник підкреслив, що існує загроза і подальших ракетних та авіаційних ударів по об'єктах України з території Білорусі. Москва вже запустила додаткові підрозділи Росгвардії до Брянської області для посилення поліцейського режиму.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...