"Намагаються знайти будь-яку щілину в обороні": У ЗСУ розповіли про бої під Куп'янськом

Російські війська активізували наступальні дії на Куп'янському напрямку. Зокрема, окупанти збільшили кількість штурмів у районі населеного пункту Синьківка, але при цьому противник використовує менше бойової техніки. Про те, як складається обстановка на одній із найгарячіших ділянок фронту,розповіла 6 лютого в інтерв'ю "Суспільному" прессекретарка 14-ої ОМБр Надія Замрига.

За її словами, останнім часом було помічено певне затишшя і навіть був день, коли ворог не вдавався до штурмів, проте минулої доби підрозділи ЗС РФ провели вісім атак, і "як щури" намагалися знайти пролом в українській обороні.

"Це говорить про те, що противник за цей час встиг поповнити свої запаси особовим складом, боєкомплектом, і знову відновив свої марні спроби йти в атаку і шукати слабке місце в обороні нашої бригади. Це йому не вдається", — сказала Замрига.

За минулу добу ЗС РФ втратили 10 солдатів, ще 20 були поранені. Прессекретарка зазначила, що коли росіяни зазнають невдачі й зазнають втрат, вони "скаженіють" і посилюють артилерійський вогонь та авіаудари по населених пунктах.

Водночас було помічено, що окупанти стали менше застосовувати військову техніку поблизу Синьківки, ймовірно, зробивши певні висновки в плані втрат. Але все ж противник ще володіє достатнім людським ресурсом, щоб продовжувати чинити тиск на цій ділянці.

"Завдяки шаленій роботі аеророзвідки, це їм не вдається, вчасно виявляється і ще на підходах до передових позицій наших підрозділів досить успішно знищуються. Однак сказати, що їхній дух впав і ніхто не піде на штурм, це було б легковажно з нашого боку", — підсумувала Замрига.

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...