Намагалися допомогти військовим на "Азовсталі": Зеленський вперше розповів про загиблих льотчиків

Президент України Володимир Зеленський вперше розповів як українські льотчики намагалися долетіти до заводу "Азовсталь" у заблокованому росіянами Маріуполі для допомоги військовим. Про це глава держави розповів в інтерв'ю з нагоди триріччя інавгурації на посаді президента, повідомляють Патріоти України.

Під час оборони міста загинули багато українських льотчиків. "Дуже велика кількість людей загинула - наших льотчиків. На жаль загинули. Також абсолютно героїчні люди, які знали, що складно. Знали, що долетіти майже неможливо. Долетіти до Азовсталі і привезти їм ліки, харчові продукти, воду, забрати тіла, поранених. Все це відбувалося.

Багато речей відбувалося, які авжеж ніхто офіційно не міг коментувати. Чому? Тому що повітряних коридорів до Азовсталі не було через їхню потужну ППО", - розповів президент.

Президент сказав, що Україна "не просто так" закликала світ допомогти закрити небо над своєю територією. "Це ж не просто так всі ці розмови. Це ж не те, що ми боїмося літаків, хоча вони небезпечні. Але ми з вами бачили - вони (окупанти) також боялися летіти, тому що втрачали.

Питання було не тільки в літаках. Питання було в їхній ППО, в їхніх ракетах, багато в чому. Тому ти не можеш просто підійти до Маріуполя. Просто не можеш. Там велику кількість тижнів льотчики на гвинтокрилах, знаючи, що 90% - вони не повертаються. Уявіть собі, що робили ці люди. Вони летіли туди. Ми втратили багато льотчиків", - наголосив Зеленський.

"Абсолютно героїчні люди (захисники Маріуполя). Не забуваючи, що там всі: і Нацгвардія, і 400 прикордонників. Багато було поранених, загинули, але 400 там знаходились. Також десантники, поліцейські, навіть працівники Служби безпеки України, медики, військові медики, звичайні люди, місцеві люди. Там велика кількість героїчних людей. Тому я зараз говорю про те, що всі ці люди абсолютно героїчні. Як це відбувалось, що тут відбувалось - це одне питання. Вони захищали Маріуполь", - сказав президент.

Джерело: УНІАН

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...