"Намагалися робити танкові удари": Військовий експерт припустив, якими є наміри ворога на Харківщині

Армія РФ намагатиметься перекрити логістику ЗСУ та вийти на Куп'янськ-Вузловий. Мета росіян –форсування річки Оскіл. Про це повідомив майор запасу НГУ, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман в ефірі телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

Які мета і перспективи ворога

За словами експерта, Росія провела ротацію угрупування, яке перебуває на Лимано-Куп'янському напрямку. Туди окупанти залучають резервну 25 армію, яку не можна вважати повноцінною, тому що вона укомплектована не більше ніж на 60%. На цьому напрямку, підкреслює Гетьман, було:

  • понад 130 тис. російських військовослужбовців;
  • понад 800 одиниць ствольної артилерії;
  • близько 500 ракетних систем залпового вогню;
  • 1000 танків;
  • 1000 БТР та БМП.

Зважаючи на усе вищеперелічене можна зробити висновок, що це було справді потужне угруповання. "Вони (російські війська – ред.) намагалися робити танкові удари навесні та влітку, але їм це не дуже вдавалося. Окупанти виснажилися, зробили перегрупування і будуть пробувати атакувати, щоб вийти щонайменше на Куп'янськ-Вузловий", – зазначив він.

Російські загарбники мають намір вийти на річку Оскіл, аби потім намагатися її форсувати, дістатися західного берега й продовжувати далі наступальні дії. Втім, українські бійці переконані: досягти поставленого завдання окупантам не вдасться. Річ у тім, що навіть у випадку потенційного відходу ЗСУ зможуть відійти за річку Оскіл.

"З правого берега ЗСУ побудували дуже потужні фортифікаційні споруди, там вогневі артилерійські позиції. Тому підійти росіянам буде дуже важко. Це у випадку, якщо доведеться відійти за річку на декілька км. Поки що цього робити не потрібно", – резюмував Олексій Гетьман.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...