"Намагатимуться зберегти імпульс": В ISW попередили про загарбницькі плани окупантів щодо Харкова і Бахмута

На Донецькому напрямку окупанти, імовірно, намагатимуться отримати вигоду з останніх незначних досягнень на південний схід від Бахмута, продовжуючи спроби просування в цьому районі. Є ймовірність, що російські війська зменшують спроби взяти Сіверськ, щоб зосередитися на Бахмуті. Про це йдеться в аналітичному звіті американского Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

"Російські сили можуть применшувати значення спроб взяти Сіверськ, щоб зосередитися на Бахмуті, але про це ще рано говорити. Російські війська продовжували просуватися на північ до Бахмута з недавно захоплених позицій в районі Новолуганського і Вуглегірської ГЕС, а також просувалися в південно-західному напрямку по шосе Т1302 з недавно захоплених позицій в Берестові", - йдеться в повідомленні.

В ISW, кажуть, що російські війська намагалися досягти конкретних успіхів навколо Сіверська і не зробили жодного підтвердженого просування до міста з моменту захоплення адміністративного кордону Луганської області на початку липня. Таким чином, російське командування, ймовірно, намагатиметься зберегти імпульс навколо Бахмута. Малоймовірно, що російські війська візьмуть сам Бахмут, незважаючи на нещодавнє поступове просування в його напрямку.

Оце так: У США визнали, що новітні ракети, які отримала Україна, не виправдали себе

субота, 27 квітень 2024, 10:52

У Сполучених Штатах Америки визнали, що новітні ракети, які вони передали Україні, не виправдали себе в умовах нашої війни. Ймовірно, йдеться про малогабаритні високоточні боєприпаси GLSDB, передають Патріоти України. . Про це під час безпекового фору...

Так і не запрацював? Чи буде продовжено американський ленд-ліз для України: У МЗС дали відповідь

субота, 27 квітень 2024, 10:30

Майже два роки тому президент США Джо Байден підписав акт про ленд-ліз для України, який передбачав передачу американської зброї через механізми оренди або позики, передають Патріоти України. Однак його так і не було застосовано, термін дії документа ...