Намагався атакувати радіолокаційну станцію: Українські військові знищили російський дрон-камікадзе "Ланцет"

Воїни повітряного командування "Південь" знищили ворожий безпілотник типу "Ланцет". Окупанти намагалися за допомогою апарату атакувати радіолокаційну станцію. Відповідною інформацією поділилася служба зв'язків з громадськістю оперативного командування "Південь", передають Патріоти України.

Ворог використовував БПЛА на території Миколаївської області. Цей дрон-камікадзе володіє швидкістю 110 км/год під час горизонтального польоту і 300 км/год при пікіруванні в ціль. А його дальність дії досягає 40 кілометрів.

За допомогою якої зброї був збитий безпілотник, не уточнюється. Якщо судити по частинах на фото, то використовувався ПЗРК або щось зі схожою силою. Ціллю дрона-камікадзе була радіолокаційна станція. Про її знищення в офіційному повідомленні нічого не сказано, тобто окупанти завдання не виконали.

Нагадаємо, згідно зі свіжими даними від Генштабу ЗСУ, з моменту повномасштабного вторгнення українські захисники "приземлили" 722 безпілотника. Найчастіше знищуються БПЛА моделі "Орлан-10", однак ЗСУ також підривали дрони "Мерлін-ВР", "Форпост" і "Zala".

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...