Намагався дати хабаря: Нардепу від "Слуги народу" повідомили про підозру (фото)

САП та НАБУ повідомили про підозру нардепу від фракції "Слуги народу" Андрію Одарченку, який намагався підкупити голову Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма. Нардеп хотів, щоб з фонду ліквідації наслідків збройної агресії виділили кошти на ремонт будівель університету, в якому Одарченко обіймав посаду ректора (дію контракту якого призупинено). Про це повідомила пресслужба НАБУ, передають Патріоти України.

"За дорученням керівника САП прокурор повідомив про підозру чинному народному депутату, якого викрили на наданні неправомірної вигоди голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України", - йдеться у повідомленні.

Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити 8% від обсягу фінансування - $50 тис. У подальшому підозрюваний надав топпосадовцю - особі, яка займає особливо відповідальне становище, частину хабаря у розмірі 0,39 біткоїна, що було еквівалентно $10 тис.

Народному депутату вручили повідомлення про підозру у вчиненні злочину. В НАБУ зазначили, що це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати. У САП додали, що Найєм співпрацював з НАБУ та САП та сприяв розслідуванню.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...