Намагався обеззброїти: На Одещині росіянин напав на прикордонника

В Одеській області громадянин РФ, який є організував схему незаконного переправлення ухилянтів через кордон, напав на прикордонника та намагався відібрати у нього зброю. Про це повідомляє прес-служба Південного регіонального управління ДПСУ, передають Патріоти України.

Інцидент стався в ніч на 9 травня, коли військовослужбовці Білгород-Дністровського загону затримали двох осіб на кордоні поблизу села Євгенівка Бородінської громади Болградського району. Один із затриманих виявився громадянин Російської Федерації, який має посвідку на постійне проживання в Україні та мешкає у цьому селі. Перед затриманням він намагався незаконно переправити через кордон жителя Києва.

"Зрозумівши, що його намір викрито, 48-річний росіянин напав на прикордонника, завдав йому тілесних ушкоджень та намагався заволодіти пристроєм для відстрілу гумових куль. На неодноразові вимоги про припинення правопорушення іноземець не реагував. Тому для забезпечення особистої безпеки військовослужбовця прикордонному наряду довелось застосувати заходи фізичного впливу", - йдеться у повідомленні.

За злісну непокору представникам ДПСУ стосовно нападника складено протокол про адміністративне правопорушення. Окрім цього, до Національної поліції направлено повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 332 Кримінального кодексу України "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України".

Стосовно 38-річного громадянина України, який збирався втекти з України, складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 204-1 "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України".

Наприкінці червня Україна отримає партію танків Leopard – очільниця міноборони Іспанії

понеділок, 20 травень 2024, 20:52

Україна отримає від Іспанії новий пакет військової допомоги, до якого увійдуть танки Leopard і боєприпаси. Про це заявила міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес, повідомляють Патріоти України з посиланням на El Mundo. Вона також уточнила, що постачан...

П'ять років... і далі

понеділок, 20 травень 2024, 20:19

Я зрозумів, певне, навіщо Банкова через речників і пул телеграм-анонімок так підігріває тему легітимності Володимира Зеленського на посаді Президента України. Не лише, щоб звинуватити опонентів у «розхитуванні човна під час війни». Для звинувачення опо...