Намагався втекти за кордон: СБУ затримала у Херсоні ексохоронця російської катівні (фото)

Співробітники Служби безпеки України затримали у Херсоні колишнього охоронця російської катівні. Він наглядав за камери, в яких тримали ув’язнених учасників руху опору в регіоні, катували їх та намагалися вибити згоду на співпрацю. Зловмиснику повідомили про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території). Йому "світить" до 15 років ув'язнення. Про це повідомили у Telegram-каналі СБУ, передають Патріоти України.

Слідство встановило, що зловмисник вже розпланував своє майбутнє. Після деокупації обласного центру спалив своє посвідчення "тюремного наглядача" та переїхав до орендованої квартири, щоб "замести сліди". У січні 2025 року йому виповниться 50 років – тоді колаборант збирався виїхати за кордон як переселенець із півдня.

Але українські спецслужби зламали його ідеальні плани. Під час обшуку у чоловіка вилучено форму російського зразка, видану окупантами. Наразі він перебуває під вартою.

Українців наймають на роботу в "Армію відновлення": Гетманцев розповів, як працює програма

четвер, 9 травень 2024, 16:22

Програма "Армія відновлення" залучила понад 120 тисяч осіб для виконання суспільно важливих робіт на оплачуваній основі. Усього подібні роботи організовано у 19 регіонах держави з найбільшим обсягом у Харківській, Донецькій та Київській областях. Про ц...

Британська розвідка оцінила, чи вдалося РФ досягти успіхів біля Часового Яру

четвер, 9 травень 2024, 15:43

озвідка Великої Британії повідомила, що, попри значну кількість атак, Росія у квітні не досягла великих успіхів на сході й зазнала значних втрат. Деталі: За словами відомства, кількість атак на околиці Часового Яру з березня по квітень 2024 року зросла...