Намагався залетіти в тил: Українські військові на Донбасі "оглушили" російський дрон "Орлан-10"

Армія Росії 4 травня знову застосувала на Донбасі свій військовий безпілотник "Орлан-10". Про це йдеться в вечірньому зведенні штабу ООС, який був опублікований в Facebook, передають Патріоти України.

Російський "Орлан-10" був помічений поруч з населеними пунктами Новолуганське, Зайцеве, Шуми, Південне, Залізне, Кримське, Торецьке і Новгородське. Більш того, БПЛА перетнув лінію фронту, намагаючись проникнути в тил ООС. ЗСУ довелося застосувати систему радіоелектронної боротьби для придушення ворожої авіації.

Важливо зазначити, що "Орлан-10" - це сучасна російська розробка. Його немає і не було на озброєнні ЗСУ. Проте росіяни практично відкрито його використовують на Донбасі. Головна мета дрона "Орлан-10" - це розвідка. Однак цей БПЛА можна використовувати, крім іншого, для наведення артилерії по цілям. В останній раз ЗСУ "глушили" російський БПЛА в середині квітня. Він також намагався проникнути через лінію розмежування.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...